Pirkkalan kunnan ilme on rohkea ja leikkisä

Pirkkalan kunnan ilme on omaperäinen ja erottuva yhdistelmä ensiluokkaista palvelukulttuuria ja modernia leikkisyyttä. Kunnan visuaalinen ilme uudistui keväällä 2019. Kirkastettu ilme rakentuu aiemman ilmeen perustuksille. 


Tunnus


Tekstitunnus

Pirkkalan kunnan tunnus nojaa vahvasti Pirkkalan vaakunaan. Siinä vaakunan turkiskoro pohjustaa yksinkertaista ja vahvaa tekstilogoa. Turkiskoro on koko ilmeen lähtökohta. Tunnuksen turkiskoron voi nähdä kuvastavan myös alueen vesistöjä. Turkiskoro toimii jo sellaisenaan tunnistettavana visuaalisena elementtinä.

 


Vaakunatunnus

Vaakunatunnus on virallisiin, juhlallisiin, historiallisiin tai arvokkaisiin yhteyksiin sopiva. Siinä yhdistyvät tekstilogo ja vaakuna. Vaakunatunnusta saa käyttää vain valkoisella pohjalla. Pirkkalan kunnan vaakunasta


Kirjasimet

Pirkkalan kunnan otsikko- ja nostofontti on Fabrikat Mono, joka on yhdistelmä perinteistä ladontatekniikkaa ja modernia leikkisyyttä. Kirjasin vastaa muotokieleltään kuvistustyyliä.

Leipätekstissä käytetään Texta Narrow -kirjasinperhettä. Kirjasin on luettavuudeltaan hyvä ja luo kontrastia otsikkofontille. 


Kuvitus

Kulmikas kuvitustyyli pohjautuu kunnan vaakunan turkiskoroon. Kuvitustyyli rakentuu pirkkalankoivua mukailevan kasvuston ja piktogrammien yhdiselmästä. Se symboloi Pirkkalan elävyyttä, kasvuvoimaa ja vahvaa yhteisöä. Koivukuvituksen ohella käytetään kuvitusmattoa, joka on koostettu piktogrammeista. Piktogrammit ovat symbolisia merkkejä, jotka kuvaavat paikkakunnalle tärkeitä asioita ja palveluita.

Värit

Pirkkalan kunnan pääväri on vaakunasta poimittu "Pirkkalan punainen". Lisävärejä ovat vaaleansininen Pouta, tummansininen Laine, vaaleanpunainen Niitty, tummanvihreä Sammal ja vaaleankeltainen Säde. Kullakin palvelukokonaisuudella on oma nimikkovärinsä, jota on käytetty myös palveluiden omilla verkkosivuilla.