Saavutettavuusseloste

Pirkkalan kunta pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkopalvelua www.pirkkala.fi ja on laadittu 21. 9.2020.

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta

Saavutettavuuden tila

Verkkosivusto täyttää suurelta osin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitetyt vaatimusten tasot A ja AA.

Ei-saavutettava sisältö

Pirkkalan kunnan verkkosivusto sisältää doc- ja pdf-tiedostoja, joista kaikki eivät ole saavutettavia. Tärkeimmät asioiden hoitamiseen tarvittavat liitetiedostot pyritään saamaan saavutettaviksi vuosien 2020–2021 aikana. Tarvittaessa voit pyytää tiedostoja saavutettavassa muodossa.

Löysitkö mitä etsit -toiminnosta puuttuvat nimilaput (labels). Tämä pyritään korjaamaan seuraavassa järjestelmäpäivityksessä.

Valtuuston kokoukset striimataan ja lähetykset tallennetaan Pirkkalan kunnan YouTube-kanavalle. Tallenteissa ei ole tekstityksiä, sillä pitkien kokousten tekstittäminen on kohtuuton rasite kunnalle. (Tämä kappale lisätty saavutettavuusselosteeseen 13.8.2021).


Sisältö, joka ei kuulu lainsäädännön piiriin

Pirkkalan kunnan verkkosivusto sisältää ennen 23.9.2018 julkaistuja tiedostoja, joista kaikki eivät ole saavutettavia.

Verkkosivuilla on video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.

Verkkosivustolla on lisäksi muiden ulkopuolisten tahojen tuottamia sisältöjä kuten kirjaston aukioloajat. Nämä eivät ole kunnan tuottamia, rahoittamia tai valvomia palveluita.

Kaavoituksen sivuilla on pdf-tiedostoja, joissa on karttoja, joita ei ole tarkoitettu navigointikäyttöön.

Miten verkkopalvelun saavutettavuutta on arvioitu?

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut sivuston tekninen toteuttaja. Palvelun saavutettavuutta ovat arvioineet myös kuntalaiset, jotka ovat edustaneet erilaisia ryhmiä, joilla on verkkosivujen käyttöön liittyviä rajoitteita.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkopalvelussa?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit ilmoittaa mahdollisista puutteista joko saavutettavuuspalautelomakkeella tai olemalla yhteydessä Pirkkalan kunnan kirjaamoon, jonka yhteystiedot löytyvät sivun yläosasta. Mahdolliset asiakirjat toimitetaan kunnan Asiointipisteeseen. Mikäli jätät yhteystietosi, vastaamme palautteeseen 14 päivän kuluessa.

Tietojen pyytäminen saavutettavassa muodossa

Mikäli koet, että et saa tarvitsemaasi sivuston sisältöä tai tiedostoa saavutettavassa muodossa, voit pyytää tietoja Pirkkalan kunnan kirjaamosta, jonka yhteystiedot löytyvät sivun yläosasta. Mahdolliset asiakirjat toimitetaan kunnan Asiointipisteeseen.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuuspuutteita, anna ensin palautetta meille. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puh: vaihde 0295 016 000
Postiosoite: PL 150, 13101 Hämeenlinna