Leikkipuistot

Pirkkalassa on leikkipaikkoja puistoissa noin 30 ja lisäksi kuntalaisten käytössä ovat koulujen ja päiväkotien piha-alueet. Puistojen leikkipaikat ovat vapaasti käytettävissä, koulu- ja  päiväkotikiinteistöjen leikkipaikat ovat käytettävissä lähinnä iltaisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina, jolloin varsinaista toimintaa niissä ei ole.

Leikkipuistojen osoitteet.

Leikkipaikkojen keinut poistetaan pakkaskauden ajaksi pois käytöstä, yleensä joukukuun alkupuolella. Keinut tuodaan takaisin puistoihin heti säiden salliessa keväällä, kun turva-alustat ovat sulaneet.


Leikkipaikkojen turvallisuus

Kaikki leikkipaikat tarkastetaan säännöllisesti käyttäjien turvallisuuden vuoksi. Leikkivälineisiin kohdistuu toisinaan ilkivaltaa, joka aiheuttaa harmia puistoissa liikkuville ja leikkiville.

Mikäli huomaat ilkivaltaa tai rikkoontuneita välineitä, ota yhteyttä ja ilmoita kuntaan. Voit tehdä ilmoituksen sähköisellä vikailmoituslomakkeella, tai iltaisin ja viikonloppuisin voit olla yhteydessä suoraan kunnan tekniseen päivystäjään.


Leikkipuistojen talvikäyttö

Keinut jätetään paikoilleen Pirkkalan kunnan leikkipuistoihin myös talven ajaksi. Huomioitavaa kuitenkin on, että kunnan leikkipuistoissa ei ole talvikunnossapitoa. Puistoissa ei tehdä lumen auraustöitä eikä hiekoitusta.


Oleilupuistot

 • Killonvainion oleilupuisto
  Puistossa voi kuntoilla, venytellä, tasapainoilla ja leikkiä. Lisäksi puistossa on grillausmahdollisuus. Omat puut mukaan.
  Osoite: Nuolikuja, 33950 Pirkkala
  Varustus: ulkokuntoiluvälineitä, pihakeinu, istuskelupaikkoja, grilli, istutuksia.
  Grillin käyttö kielletty metsäpalovaroituksen aikana.

 • Sahapuisto
  Puisto on oleskelua ja rentoutumista varten. Grillipaikka on tarkoitettu kaikkien käyttöön. Puistossa on istutuksia ja penkkejä, joilla voi levähtää ja ihastella kaunista rantamaisemaa. Uimarantaa puistossa ei ole. Penkkejä myös ihan rannan tuntumassa.
  Osoite: Johanssoninranta, 33950 Pirkkala
  Varustus: Grillipaikka, leikkiväline tasapainoiluun ja kiipeilyyn. Perenna- ja pensasistutuksia. Omat polttopuut mukaan.

 • Pereensaaren puisto
  Kuntalaisten yhteinen, luonnonmukainen ja monipuolisia toimintoja sisältävä vapaa-ajanviettopaikka. Puisto on vielä rakenteilla osittain. Pereensaareen on suunnitteilla muun muassa viljelypalstoja, kävely- ja pyöräilyreittejä, peli- ja kuntoilualue, nuotiopaikka ja myöhemmin suunniteltava venesatama. Lue lisää Pereensaaren puiston hankesivulta.

Liikuntapuistot

Lue lisää ulkokuntoilupisteistä, toimintapuistoista ja lähiliikuntapaikoista liikunta -osiosta.

Koirapuisto

Koirille löytyy oma koirapuisto Pirkkalasta.