ResQ -hävikkiruokasovellus ylijäämäruoan myyntiin

Pirkkalan kunta on ottanut käyttöön ResQ -hävikkiruokasovelluspalvelun maaliskuussa 2023.

ResQ -sovellus tarjoaa hävikkiruoan myyntiin tarkoitettua sovelluspalvelua, jonka kautta kuluttajille myydään ruokaa roskiin heittämisen sijaan. Pirkkalan kunnasta mukana palvelussa ovat kaikki koulut lukuunottamatta Hyrsingin koulua. Päiväkodeista hävikkiruokaa voi ostaa seuraavista päiväkodeista: Soljan lastentalo, Nuoliala, Pakkalanlyhty, Kurikankulma, Kurikanpirtti, Kurikan Helmi, Puuhkalakki ja Pere.

Ruoat tulevat noudettaviksi ruokaloista puolenpäivän jälkeen, ja noutoaikaa on arkisin klo 15 asti. Ilmoituksissa näkyy myös koulun tai päiväkodin ovi, miltä ruoka noudetaan, kun ResQ-tilaus on tehty sovelluksessa.

ResQ Club -sovellus on vapaasti ladattavissa puhelimeen tai tablettiin eri sovelluskaupoista (App Store, Google Play ja Windows Phone Store).

Sovelluksessa on kartta josta näet ne lähialueesi ruokapaikat, joissa on sillä hetkellä saatavilla hävikkiruokaa. Kunnan ruokaloiden hävikkiruoka maksetaan sovelluksessa kilohinnalla, jonka jälkeen tilauksen voi noutaa. Noudettaessa näytetään tilauksen kuittia. Sovellukseen lisätään omat maksutiedot, jonka jälkeen tilauksia pääsee tekemään.


Hävikkiruokahinnasto

Ruokalaji Hinta (sis. alv 14 %)
Kastikeruoat 4,50 €/kg
Laatikkoruoat 4,50 €/kg
Keitot 3,00 €/kg
Salaatit 3,50 €/kg
Jälkiruoat 2,50 €/kg