Kotitorille kannattaa olla yhteydessä, mikäli esimerkiksi kotona selviytymisen tueksi kaipaa jotakin tukipalvelua, kuten ateria- , siivous- tai turvapalvelua.

 

Yksityiset kotona asumista tukevat palvelut 

Koti- ja siivouspalveluita voi ostaa yksityisiltä yrityksiltä. Mikäli etsit itsellesi tai läheisellesi siivous-, ateria- turva- tai muuta kotona asumista tukevaa palvelua, voit Kotitorin palvelun kautta tarkastella paikallisia, Kotitorille rekisteröityjä luotettavia palveluntuottajia. 

 

Päivätoiminta

Kuntouttava päivätoiminta tarjoaa virkistystä ja toimintaa omassa kodissa asuville ikääntyneille henkilöille. Päivätoiminta on tarkoitettu ensisijassa säännöllisen kotihoidon ja omaishoidon tuen asiakkaille.

 

Digituki

Pirkkalassa eri toimijat tarjoavat tukea digiasioihin. Tarjolla on muun muassa kursseja, etätukea ja mahdollisuus tietokoneen käyttöön.

 

Apuvälineet

Apuvälineitä on mahdollista saada maksutta kotiin lainaan. Jos koet tarvetta esimerkiksi pyörätuolille, puheäänenvahvistimelle, kyynärsauvoille, sähköpyörätuolille tai rollaattorille, ole yhteydessä apuvälinepalveluihin. Apuvälineen käyttöön saa myös ohjausta ja neuvontaa.

 

Hyvinvointiteknologia

Laitetorilla voit tutustua hyvinvointiteknologisiin arjen apuvälineisiin ja saada niitä myös kotiin kokeiltavaksi. Laitetorille voi varata ajan myös videotapaamiseen apuvälineiden esittelyä varten. Hyvinvointiteknologisia laitteita ovat esimerkiksi verenpainemittari, kommunikaattori, henkilöpaikannin ja ateria-automaatti.

 

Terveydenhoito

Yhteyden lääkärin ja sairaanhoitajan ajanvaraukseen löydät Pirkanmaan Hyvinvointialueen Pirkkalan terveyskeskuksen kautta.

 

Kuljetuspalvelut

Pirkkalan kunnassa toimii joukkoliikenteen lisäksi palvelubussi, joka on tarkoitettu ensisijaisesti ikäihmisille, huonosti liikkumaan pääseville ja liikuntaesteisille henkilöille. Palvelubussi tulee soitosta paikalle.

 

Turvallisuus 

Iäkkäiden tyypillisin tapaturmatyyppi on kaatumis- ja putoamistapaturma. Hyödyllisiä linkkejä ja ohjeistusta tapaturmien ehkäisyyn löytyy Kotitapaturma.fi -sivustolta

Ympäristöministeriön yhden sivun mittainen Ikäkoti Kuntoon -tarkistuslista kartoittaa kodin sisätiloja turvallisuusnäkökulmasta.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö on laatinut kodin turvallisuuden tarkistuslistan.

 

Miten turvaan tahtoni toteutumisen? Opas oikeudelliseen
ennakointiin.

Suomen muistiasiantuntjat ry:n oppaaseen on koottu hyödyllisiä ja konkreettisia ohjeita tilanteeseen, jossa ei pysty enää hoitamaan omia asioitaan.