VUOKRA-ASUMINEN

Pirkkalassa vuokra-asumista tarjoaa yksityiset vuokrataloyhtiöt ja -yhteisöt. Näitä asuntoja on kaikkiaan noin 1000 kpl. Senioreille tarkoitettujen Pirkkalan Vanhustentalosäätiön asuntojen ja Y-Säätiön Senioritalon vuokra-asuntojen lisäksi muita vuokra-asuntoja on noin 900 kpl.

Vuokra-asunnoissa on sekä vapaarahoitteisia rajoituksettomia vuokra-asuntoja että Arava- ja korkotukilainalla rakennettuja asuntoja, joihin sovelletaan varallisuusrajoja. Asunnoista saa tietoa ja niitä haetaan suoraan ko. yhtiöiltä.

  

 

ASUMISOIKEUSASUMINEN
 

Asumisoikeusasunnot ovat valtion tuella rakennettuja asuntoja ja niiden asukkaaksi pääsee maksamalla asumisoikeusmaksun, joka on 15 % asunnon alkuperäisestä hankintahinnasta. Asumisesta maksetaan lisäksi kuukausittain käyttövastiketta. Asumisoikeusmaksun saa luopumisvaiheessa takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Asumisoikeusasuntoa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet, jotka eivät omista hakualueella tarvetta vastaavaa omistusasuntoa eivätkä varoja sen hankkimiseen. Hakijoille ei ole asetettu tulorajaa eikä 55 vuotta täyttäneille varallisuusrajaa.

Pirkkalassa on noin 600 asumisoikeusasuntoa kolmen eri yhtiön kautta. Asumista tarjoavat Avain Asumisoikeus Oy, TA Yhtiöt Oy ja YH Kodit Oy.

Asunnon saamiseksi haetaan ensin kunnalta järjestysnumero.